Anders denken, anders doen!

Waar vind je nog goede medewerkers? Het is een vraag die steeds meer werkgevers zich hardop stellen. Ook werkgeversorganisaties luiden de noodklok. Maar hoe kan ’t dan dat er nog altijd mensen werkloos zijn in Nederland? Mensen die staan te springen om weer aan de slag te gaan. Het antwoord is even simpel als hoopgevend: als zowel werkgevers als werknemers wat verder kijken dan hun neus lang is, dan zijn er nog genoeg ‘verborgen matches’. Kortom: tijd voor ‘Anders denken, anders doen’. En dat is dan ook het thema van deze NOEST-special.


In dit magazine vindt u – naast een achtergrondartikel over het thema (met facts & figures!) drie portretten van werkzoekenden die de daad bij het woord hebben gevoegd. Peter, Nicole en Bauke maakten alle drie een drastische carrièreswitch, nadat hun baan ophield te bestaan. Voormalig verkoopleider Peter liet zich omscholen tot docent en staat nu met veel plezier voor de klas bij Gilde Opleidingen, financiële duizendpoot Bauke joeg zijn jongensdroom na en maakte de overstap naar een baan in de logistiek en Nicole startte – na een carrière in het bankwezen – haar eigen uitvaartonderneming, . Hoewel de verhalen van de drie zeer uiteenlopen, hebben ze één ding met elkaar gemeen: hun talenten en competenties vormden het vertrekpunt voor hun nieuwe functie. En dat is nu precies waar het bij anders denken, anders doen om draait.


Tevens blikken we terug op het succesvolle event dat we organiseerden voor 18 ondernemers en 50 werkzoekenden met een HBO/WO-achtergrond en diverse werkgevers in de regio.


Laat u inspireren door dit magazine en mocht u zelf klaar zijn om anders te denken en anders te doen, neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een kennismaking.


Daag ons maar uit!


Team WerkgeversServicepunt Noord-Limburg


delen mag!

Vond u dit een interessant artikel, deel het gerust via social media.